BUREK SA SIROM [BEZ GLUTENA]

 SASTOJCI:

200 g Smeše za pizza testo Nutry Alergy Center [BEZ GLUTENA]

200 g margarina ( može i maslac )

500 grama svežeg sira

1 jaje

so

ulje

mineralna voda

 

PRIPREMA:

Zamesiti brašno, margarin, malo soli i 200 g sira. Razdvojiti na 4 jednaka dela i složiti loptice od testa.

U posudi pomešati 300 grama sira, 1 jaje i trećinu kašike soli.

U šolji pripremiti mešavinu, 3 kašike ulje i 3 kašike mineralne vode.

Loptice od testa razvaljati na tanko (dobro pobrašniti da se ne hvata za radnu površinu)

Slagati u kalup za pečenje (promer 26 cm), prvo testo, pa premazati mešavinom ulja i mineralne vode, pa onda sir. Tako redom dok ne potrošite sve kore.

Peći cca 35 – 40 minuta na 180 C.